perjantai 6. toukokuuta 2016

Kauniita mustia kukkia hääkimppuun

Kaipaatko jotain synkempää kimppuusi, tai haluatko tuoda kaunista kontrastia parilla voimakkaan värisellä katseenvangitsijalla?

Koska olen tämmöinen synkkissielu ja koska se sopii häidemme teemaan, olen koonnut lyhyen listauksen ihanista tummanpuhuvista kukkasista ja niiden merkityksistä hanakotoban (japanilaisen kukkaiskielen) mukaan. Kaikista ei löydy suoraan merkitystä mustalle, mutta oikeasti mustat kukat ovat useinmiten todellisuudessa niin syvänvärisiä punaisia tai purppuroita, että ne vain näyttävät mustilta.

Tulppaani

Symbolisoi: myötämielisyyttä, myötätuntoa, rakkauden julistusta, rakkauden tunnustusta (punainen), salaista rakkautta (keltainen), tosirakkautta (pinkki), kuolematonta rakkautta (purppura), "odotin sinua pitkään" (valkoinen), kauniita silmiä (monivärinen)

Syntymäkukka päiville: 07/01 (valkoinen), 10/04, 26/04


Kuva

Jouluruusu
Symbolisoi: muistoa, mielenrauhaa, skandaalia, sekä toiselle annettuna viestittää "hälvennä huoleni"

Syntymäkukka päiville: 06/03, 20/12



Kuva
Ruusu
Symbolisoi: rakkautta, kauneutta, kainoutta, erinomaisuutta, hurmaavuutta, innovaatiota, intohimoa ja uskollista rakkautta (punainen), mustasukkaisuutta (keltainen), kunnioitusta, lupausten pitämistä ja siveyttä (valkoinen), eleganssia, arvokkuutta, lämminsydämisyyttä ja rakkauden valaa (pinkki), kiintymystä (syvän punainen ja laventeli), terveyttä, hurmaavuutta, luottamusta ja siteitä (oranssi), viattomuutta, raikkautta (vaalea oranssi), ihmeitä, unelmien toteutumista, taivaallista siunausta (sininen), rakkaudentunnustusta (nuppu), lopuntonta rakkautta ja erityisiä saavutuksia (miniruusut), sekä toiselle annettuna viestittää "rakastan sinua"

Lisäksi ruusun lehdet merkitsevät toivoa ja piikit naamioitunutta siunausta.

Syntymäkukka päiville: (punainen) 10/02, 01/06, 25/12, (oranssi) 11/04, (vaalea oranssi) 15/12, (valkoinen) 19/01, 07/05, 14/05, 17/07 (pinkki) 26/03, 17/06, (keltainen) 04/06, 23/09, (syvän punainen) 03/08, (laventeli) 26/09



Kuva

Kallalilja
Symbolisoi: upeaa kauneutta, siisteyttä, naisellisuutta, unenomaista kauneutta, intohimoa (värilliset)

Syntymäkukka päiville: 31/05, 31/10, 02/11, (värilliset) 22/10 


Kuva
Lilja
Symbolisoi: arvokkuutta, viattomuutta, puhtautta, turhamaisuutta (punainen/pinkki), herttaisuutta (keltainen), erinomaisuutta ja hauskuutta (oranssi), majesteteettisuutta ja ylpeyttä (tiikerililja), siveyttä ja häikäisevää kauneutta (casablanca)

Syntymäkukka päiville: 31/07, 12/03, 28/04, 27/06, 30/06, 21/07, 30/08, 04/10, 12/10, 06/11


Kuva
Orvokki
Symbolisoi: mietteliäisyyttä, rauhallista mieltä, vilpitöntä rakkautta, luottamusta, lojaaliutta, ajatusta (purppura), huomaavaisuutta (valkoinen), vaisuutta (keltainen), vaatimatonta onnellisuutta (oranssi)

Syntymäkukka päiville: 09/01, 18/01, 02/02, 08/02, 15/03, 25/05, 11/11



Kuva
Kurjenmiekka
Symbolisoi: kapinallisuutta, päätöstä, syvää ystävyyttä, sekä toiselle annettuna viestittää "hyväksyn sinut sellaisena kuin olet"

Syntymäkukka päiville: 25/04, 22/06



Kuva
Dahlia
Symbolisoi: oikullisuutta, erinomaisuutta, eleganssia, arvokkuutta

Syntymäkukka päiville: 12/07, 29/07, 13/08, 22/10



Kuva
Miekkalilja
Symbolisoi: salaista kohtaamista, intohimoista rakkautta, salaista rakkaussuhdetta, voittoa, sekä toiselle annettuna viestittää "valmistaudu huolella"

Syntymäkukka päiville: 10/11



Kuva
Auringonkukka
Symbolisoi: kaipuuta, jumalointia, kiihkeää rakkautta, kirkkautta, ihailua, sekä toiselle annettuna viestittää "silmäni katsovat vain sinua"

Syntymäkukka päiville: 05/08, 15/08, 17/08



Kuva
Orkidea
Symbolisoi: kaunista muotoa, kestävää rakkautta, hiipumatonta rakkautta, onnen koettelemia rakastavaisia, sekä toiselle annettuna viestittää "en unohda sinua"

Syntymäkukka päiville: 14/05, 17/05



Kuva
Kosmoskukka
Symbolisoi: vilpitömästi rakastavaa neitoa, siveyttä (pinkki), harmoniaa ja kiintymystä (punainen), kaunista, siveellistä ja viehkeää (valkoinen), rakkauden muistoja, odottamatonta mielenmuutosta (suklaa eli musta)

Syntymäkukka päiville: 27/09, 09/10, 31/10

Kuva
Törmäkukka
Symbolisoi: rakkauden siunausta, tyylitajua, urheutta, sielukkuutta, leskeyttä

Syntymäkukka päiville: 01/10

Kuva
Sievikki
Symbolisoi: onnistumista, kirkasta mieltä, mahtiponttisuutta, sekä toiselle annettuna viestittää "annan sinulle anteeksi"

Syntymäkukka päiville: 28/01, 21/02, 24/04, 30/04

Kuva
Pioni
Symbolisoi: kuninkaallisuutta, vaurautta, häveliäisyyttä, ylväyttä, mahtiponttisuutta

Syntymäkukka päiville: 03/05, 07/05

Kuva
Tiedot on vapaasti käännetty täältä.

Itse yllätyin auringoonkukkien intohimoisesta merkityksestä, mutta koska se on nimetty itsensä auringon mukaan on helppo nähdä miksi se on valittu edustamaan tulista rakkautta. Tiedän, ettei moni varmaankaan jaksa välittää valitsemiensa kukkien symboliikasta, mutta minulle se on aina ollut "se juttu" mikä sai minut innostumaan kukista.

Jotkin listaamistani kukista sisälsivät myös negatiivia merkityksiä, esimerkiksi tuo leskeyttä kuvaava törmänkukka. Vaikka se onkin hyvin kaunis niin tuo merkitys tekee kyllä mielestäni siitä hiukan epäsopivan hääkimppuun, mikä on harmi. Vielä kun siihen yhdistetään länsimaalainen symboliikka mustasta hautausten teemavärinä on mielikuva jo vähän turhan lähellä kuolemaa. Mutta todelliselle synkistelijälle tämä voi olla keihtova elementti, kestäähän avioliittokin vain sen aikaa "kunnes kuolema meidät erottaa".

Mitä värejä teillä oli/tulee olemaan kimpuissanne? Oletko miettinyt värien ja kukkaislajien merkityksiä valintaa tehdessäsi?


Ilokseni sain huomata, että kosmoskukka ja kallalilja ovat molemmat syntymäkukkia Halloweenin aikaan! Ne olisivat siis täydellisiä teemakukkia meidän häihimme.

Osuiko jokin näistä kukista syntymäkukaksesi?

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Avioliiton merkitys

Avioliitto on hyvin symbolinen asia. Venetsian vielä ollessa itsenäinen valtio, oli tapana että hallitsijan tulee solmia avioliitto meren kanssa ilmentämään hengellistä yhteyttä. Sen armoilla, mutta myös siitä täysin riippuvaisena, venetsialaisten kunnioitus merta kohtaan kiteytyy täydellisesti tässä avioliittoseremoniassa.

venice venetsia avioliitto marriage Sposalizio del Mare
Kuva

Meri onkin loistava metafora, arvaamaton ja tuhoisa, mutta silti kaiken elämän alku – vähän kuin avioliittokin on uuden ajan alku parisuhteelle, myrskyineen kaikkineen. Meri on myös alati liikkeessä, aaltoillen, mutta pysyy silti aina samalla paikallaan maailmankartalla virtauksista huolimatta. Kuin avioliitto, jossa liikutaan eteenpäin silti pysyen toisen rinnalla.

Minulle avioliitto on näkymätön side, yhdessä päätetty vakaamus josta sormus on muistutus. Siihen kuuluu hengellisyys, mutta myös maanläheisyys. Meillä on ollut yhteinen haave muuttaa joskus vielä ulkomaille, ja avioliiton solmiminen helpottaa useimmissa maissa yhteisen tulevaisuuden paperisodan kanssa kunhan muuton aika koittaa. Se myös takaa meille oikeudet lain edessä tulla tunnistetuksi aviokumppaneina.

Mitä avioliitto teille merkitsee?

tiistai 3. toukokuuta 2016

Hiusinspiraatiota – Tähtien Sota: Rey

Nyt kun oma otsatukkani on kasvanut pitkäksi, olen alkanut kehittelemään luovia tapoja pitää sitä pois silmiltä. Etenkin kun kesä tekee tuloaan on ihanaa nostaa hiukset ylös tyylikkäälle nutturalle! Eilen tein useammalla nutturalla Star Wars - The Force Awakens leffan Reyn inspiroiman kampauksen, ja siitä sainkin idean koota kasaan upeita hiustyylejä häihin Tähtien Sota-elokuvasarjan tyylien pohjalta.

Tässä suoraan Reyn oma kampaus aivan ihanilla hopeisilla hiuksilla toteutettuna:

star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva

Hiukset kokonaan kiinni:

star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva
star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva
star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva
star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva
star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva
star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva

star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva

Tuossa viimeisessä on yhdistelma Leian lettinutturaa ja Reyn tyyliä. Mukavan rento rock-henkinen kampaus!

Sitten hiukset puoliksi auki:


star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva
star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva
 
star wars hääkampaus wedding häät morsian
Kuva


Kelpaisiko sinulle joku näistä tyyleistä?

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Mystisiä päiviä häille – Valpuri ja Beltane

Hyvää Vappua!

Haluan valita mystiikkaa sisältävän päivän h. Jos pitäisin hääni Suomessa, ajankohta jolloin talvi virallisesti päättyy ja kesä alkaa olisi mielestäni täydellinen. Uusi elämä ja hedelmällisyys ovat teemoja jotka ovat intiimisti sidoksissa häihin. Morsion kimppu, hääkakku, ja riisin heittäminen ovat kaikki hedelmällisyyteen liitettyjä symboleita. Siksi hedelmällisyysjuhla on mielestäni täydellinen ajakohta häille.

Vappu, vanhan suomenuskon mukaan Valpuri. Se juontaa juurensa keskieurooppalaiseen ja norjalaiseen kansanuskoon. Valpuri eli Walpurga on ominaisuuksiltaan liitettävissä norjalaisen mytologian Freijaan, joka on rakkauden, seksuaalisuuden, hedelmällisyyden, kullan, magian, mutta myöskin sodan ja kuoleman jumalatar. Yksi merkittävimpiä ja romanttisimpia juhlaperinteitä on Maypole, eli Toukosalko. Se on maahan kiinnitetty salko jonka ympärillä tanssitaan pidellen samalla kiinni värillisistä nauhoista, jotka kietoutuessaan salon ympärille muodostavat kauniita kuvioita. Mielestäni tämä olisi aivan ihana ohjelmanumero häihin, joka varmasti innostaisi perheen pienimpiäkin. Suomessa tämä perinne on otettu käyttöön Juhannuksena Juhannussalon muodossa.


maypole valpuri beltane häät vappuhäät dance keväthäät kesähäät ulkohäät
 Kuva
maypole valpuri beltane häät vappuhäät dance keväthäät kesähäät ulkohäät
Kuva
Toinen upea perinne on kruunata May Queen, Toukokuningatar. Kuningatar pukeutuu valkoiseen ja kantaa päässään kukkaseppelettä. Hänen tehtävänsä on johdattaa paraati juhlapaikalle ja julistaa juhlinta alkavaksi. Kuulostaa aivan täydelliseltä roolilta kesämorsiolle! Minulle ainakin kelpaisi kukin koristeltu valtaistuin häihini.


may queen morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät
Kuva
may queen morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät valtaistuin
Kuva
Valpuri on meidän suomalaisten versio kelttijuhlasta nimeltään Beltane. Beltane on Samhainin lisäksi yksi vuoden tärkeimpiä pakanallisia juhlapäiviä. Yleisin perinne on kokkojen sytytys. Ennen vanhaan näiden kokkojen yli hyppäämällä taattiin sato-onni tulevaksi vuodeksi. Hääkokko olisi kyllä aika upea ilmestys, mutta itse en kyllä sen yli lähtisi hyppimään.

kokko bonfire may queen morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät
Kuva

Beltane on myös karkauspäivä, jolloin elävien ja kuolleiden maailman välisen rajan ajatellaan olevan ohuimmillaan, ja moni rituaali onkin omistettu henkien ja keijujen miellyttämiseen. Tässäpä siis täydellinen ajankohta viettää Keijukais-teemaisia häitä. Beltane on myös wiccalaisten keskuudessa suosittu hetki häämenoille eli kätten yhteenliittämiselle.

Jos pakanallinen hääjuhla ei nappaa, on alkukesä silti upeaa aikaa jolloin luonto on heräämässä kauneuteensa. Tässä vielä loppuun inspiskuvia upeille kesäisille ulkohäille! 


may morsian valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät ruusu kakku hääkakku
Kuva
may morsian valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät tynnyri ruusu
Kuva
may queen morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät maypole dance
Kuva
may queen morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät
Kuva
may morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät
Kuva
may morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät
Kuva
twilight may morsian kukkaseppele valpuri beltane häät vappuhäät keväthäät kesähäät ulkohäät rustiikkinen rustic wedding
Kuva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...