keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Avioliiton merkitys

Avioliitto on hyvin symbolinen asia. Venetsian vielä ollessa itsenäinen valtio, oli tapana että hallitsijan tulee solmia avioliitto meren kanssa ilmentämään hengellistä yhteyttä. Sen armoilla, mutta myös siitä täysin riippuvaisena, venetsialaisten kunnioitus merta kohtaan kiteytyy täydellisesti tässä avioliittoseremoniassa.

venice venetsia avioliitto marriage Sposalizio del Mare
Kuva

Meri onkin loistava metafora, arvaamaton ja tuhoisa, mutta silti kaiken elämän alku – vähän kuin avioliittokin on uuden ajan alku parisuhteelle, myrskyineen kaikkineen. Meri on myös alati liikkeessä, aaltoillen, mutta pysyy silti aina samalla paikallaan maailmankartalla virtauksista huolimatta. Kuin avioliitto, jossa liikutaan eteenpäin silti pysyen toisen rinnalla.

Minulle avioliitto on näkymätön side, yhdessä päätetty vakaamus josta sormus on muistutus. Siihen kuuluu hengellisyys, mutta myös maanläheisyys. Meillä on ollut yhteinen haave muuttaa joskus vielä ulkomaille, ja avioliiton solmiminen helpottaa useimmissa maissa yhteisen tulevaisuuden paperisodan kanssa kunhan muuton aika koittaa. Se myös takaa meille oikeudet lain edessä tulla tunnistetuksi aviokumppaneina.

Mitä avioliitto teille merkitsee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuiskaa korvaani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...